aBOUT Privacy: Europese Dag van de Privacy

Vandaag is het de Europese Dag van de Privacy. Sinds 2007 wordt jaarlijks op 28 januari stilgestaan bij het belang van privacy. De datum van 28 januari is geen toeval: het is namelijk de dag waarop in 1981 (door de Raad van Europa) het Dataprotectieverdrag werd ondertekend, dat de basis heeft gelegd voor de huidige Europese privacybescherming.

Met de Europese Dag van de Privacy wordt meer bewustzijn gecreëerd over het belang van privacy. In het kader van deze bewustwording lanceert Bout Advocaten een blogreeks genaamd aBOUT Privacy, met als doel het privacyrecht en de AVG begrijpelijk te maken.

In de aBOUT Privacy blogs zullen diverse onderwerpen aan bod komen en worden stapsgewijs de belangrijkste onderwerpen en kernbegrippen uit de AVG behandeld. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de vraag wanneer de AVG van toepassing is en welke verplichtingen dan gelden. Bent u verplicht een zogenaamde Functionaris Gegevensbescherming aan te stellen? Hoe dient u om te gaan met een inzageverzoek van een betrokkene? En hoe dient gehandeld te worden in het geval van een datalek?

Lees hier alvast de eerste aBOUT Privacy blog over het belang van privacy en de AVG. Houd de komende tijd onze website en social media in de gaten om op de hoogte te blijven van andere aBOUT Privacy blogs.

Heeft u vragen over privacy, of is er een specifiek onderwerp dat u graag terug zou zien in de aBOUT Privacy blogserie? Neem dan gerust contact op met een van onze advocaten van de IT/IE branche.

Contact

  • 050 314 0 840
  • [email]

aBOUT Privacy

Direct naar uw branche