Nieuws

19 JUNI 2024 – KENNISSESSIE HUURRECHT VOOR VASTGOEDBEHEERDERS

02/05/2024

19 JUNI 2024 – KENNISSESSIE HUURRECHT VOOR VASTGOEDBEHEERDERS

Op woensdag 19 juni 2024 organiseert het team vastgoed van Bout Advocaten opnieuw een kennissessie speciaal voor beheerders van panden. Er zullen diverse onderwerpen behandeld worden relevant voor vastgoedbeheer.

Een zeer actueel onderwerp is uiteraard de Wet Vaste Huurcontracten, die zoals het nu lijkt op 1 juli 2024 in werking zal treden. Hierdoor zal het slechts in bepaalde situaties nog mogelijk zijn om een tijdelijke huurovereenkomst te sluiten. De veranderingen die deze wet met zich meebrengt en belangrijke aandachtspunten, zullen uitvoerig aan bod komen.

Het verhuren van woonruimte aan een groep huurders en contractuele medehuur kent de nodige juridische uitdagingen. Tijdens de kennissessie zal er aandacht besteed worden aan de mogelijkheden en moeilijkheden die daarbij komen kijken.

Vanzelfsprekend zal er ook over overige actualiteiten een update gegeven worden. Denk aan het ingediende wetsvoorstel Wet betaalbare huur, waarmee het kabinet de middenhuur wil reguleren. Maar ook een update over de Wet goed verhuurderschap, huurprijswijzigings-bedingen, bedingen voor buitengerechtelijke incassokosten en de regels over het energielabel in het woningwaarderingsstelsel. Uiteraard zullen deze onderwerpen nog worden aangevuld met actualiteiten die de komende periode opkomen, zowel voor woon- als bedrijfsruimte.

Mr. Anita Winter (gespecialiseerd in alle facetten van het recht die met onroerend goed te maken hebben), mr. Kelly Löwik-Felt (actief in het huurrecht en insolventierecht) en mr. Reinout van  Elst (die zich in zijn praktijk richt op het huurrecht en aansprakelijkheidsrecht) nodigen u van harte uit om deze kennissessie bij te wonen.

PROGRAMMA
15.30u                 Inloop
15.45u                 Presentaties (met pauze)
17.30u                 Borrel

 

KOSTELOZE DEELNAME
Locatie  De Euroborg (voetbalstadion FC Groningen)

Adres                   Boumaboulevard 41 te Groningen
Aanmelden         Stuur vóór 12 juni 2024 een e-mail aan
lowik@boutadvocaten.nl

Vragen                 Neem contact op met Kelly Löwik-Felt

GRAAG TOT DAN!

Flyer kennissessie huurrecht 19-06-2024 – Bout Advocaten

Contact

  • 050 314 0 840
  • [email]

Nieuws