Nieuws

Cursus Erfrecht en Actualiteiten Jurisprudentie voor WSNP bewindvoerders

29/08/2018

Op 9 oktober 2018 organiseert Bout Advocaten de cursus “Erfrecht en Actualiteiten Jurisprudentie voor WSNP bewindvoerders”. Deze najaarscursus is speciaal bedoeld voor bewindvoerders WSNP.

Regelmatig krijgt een WSNP bewindvoerder te maken met erfrechtelijke kwesties. Wat moet je doen als de ouders van je saniet overlijden gedurende de WSNP? Kunnen sanieten snel onterfd worden om te voorkomen dat de erfenis in de boedel valt? Hoe moet de erfenis verdeeld worden en moet je eigenlijk een erfenis wel aanvaarden als bewindvoerder? Wat als er alleen maar schulden zijn?

Tijdens de cursus op 9 oktober 2018 zal notaris mr. Thea van de Veur deze en andere praktische vragen behandelen. Thea is sinds 1997 werkzaam in het notariaat, eerst als kandidaat notaris in Grootegast, sinds 1999 in de stad Groningen. Sinds 1 mei 2017 is zij de 2e vrouwelijke notaris in de stad.

Er zal een casus aan bod komen, die voorafgaand aan de cursus samen met een reader zal worden toegestuurd.

Jan Hein Mastenbroek zal in de middag de actuele WSNP jurisprudentie voor zijn rekening nemen. Jan Hein is lid van Insolad en al geruime tijd werkzaam als curator in faillissementen. Verder heeft hij veel ervaring als advocaat in procedures in faillissementen en WSNP.

De cursus is van 09:30 tot 16:45 in Groningen en is door bureau WSNP erkend. de cursus levert 6 PE-punten op (4 PE-punten erfrecht, 2 PE-punten jurisprudentie). De kosten bedragen € 595,- ex BTW, inclusief studiemateriaal en lunch.

U kunt u per e-mail voor de cursus inschrijven: cursussen@boutadvocaten.nl Vermeldt u daarbij uw naam, bedrijfsnaam, (factuur)adres en uw functie. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging van inschrijving en een factuur. U ontvangt, uiterlijk een week voorafgaand aan de cursus, een digitaal informatiepakket met daarin het programma, de (relevante) wetgeving, de casus en de jurisprudentie.

Contact

  • 050 314 0 840
  • [email]

Nieuws