Nieuws

Legal Meetup 1 november 2018: Zelfrijdende auto’s – om alvast in uw agenda te zetten

03/09/2018

 

Legal Meetup zelfrijdende auto’s: wanneer stap jij in?

Met de zomervakantie achter de rug, is het op donderdag 1 november weer tijd voor onze volgende Legal Meetup. Wij organiseren de Legal Meetup deze keer met Century Autogroep. En staat in het teken van zelfrijdende auto’s.

De meeste autofabrikanten en enkele andere (grote) bedrijven houden zich op dit moment bezig met de ontwikkeling autonoom oftewel zelfrijdende auto’s. Onder andere Audi, Volvo, Ford, Google, Uber en Apple. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Naar verwachting zal in 2020 de eerste zelfrijdende auto op de markt (en op de weg) gebracht worden. En hoewel dat naar verwachting nog iets langer duurt, zullen er uiteindelijk ook zelfrijdende auto’s zonder bestuurder of inzittenden de weg op kunnen. De verwachting is dat de zelfrijdende auto leidt tot minder files, minder ongevallen en minder brandstofverbruik.

Op dit moment zijn zelfrijdende auto’s en de ontwikkeling ervan nog niet zonder risico’s en problemen. Tijdens de Legal Meetup zullen we dan ook niet alleen stil staan bij de mogelijkheden van het autonoom rijden, maar ook bij de risico’s. Wat is er technisch al mogelijk? Wat zullen de mogelijkheden zijn? En met welke juridische aspecten moet rekening worden gehouden? Tijdens de Legal Meetup zult u daarover meer te weten komen.

U bent van harte welkom bij de Legal Meetup, en om na afloop mee te borrelen en na te praten.

Datum en tijdstip:                Donderdag 1 november 2018 vanaf 17.00 uur
Locatie:                                  Century Autogroep (Bornholmstraat 27, 9723 AW Groningen)
Contact en aanmelden:     bodewes@boutadvocaten.nl

Noteer de datum alvast in uw agenda. Ons programma met onze sprekers wordt binnenkort bekendgemaakt.

Contact

  • 050 314 0 840
  • [email]

Nieuws