Nieuws

Legal Meetup 6 april 2017 – De Algemene verordening gegevensbescherming

12/04/2017 - IT/IE

Legal Meetup

Op donderdagmiddag 6 april (2017) vond de door de ICT|IE-branche georganiseerde Legal Meetup plaats. Tijdens de Legal Meetup hebben Tim Bodewes en Henk Bethlehem verteld over de nieuwe Verordening Algemene Gegevensbescherming oftewel Privacyverordening, die vanaf 25 mei 2018 van toepassing zal zijn.

Henk en Tim hebben de vraag gesteld hoe tegen de Privacyverordening aangekeken wordt. Wordt de verordening als bouwval of als droomhuis gezien?

Tim heeft ondermeer de achtergrond, enkele wijzigingen en enkele belangrijke begrippen van de Privacyverordening toegelicht. Henk heeft vervolgens enkele wijzigingen van de Privacyverordening nader toegelicht, namelijk de documentatieplicht, de functionaris gegevensbescherming, privacy ‘by design and by default’ en dataportabiliteit.

Wat betreft Henk en Tim kan de nieuwe Privacyverordening worden gezien als een bouwplaats. De Privacyverordening heeft nog nadere uitleg en duidelijkheid nodig en ondernemingen en organisaties zullen niet achterover kunnen leunen. Er is dus nog werk aan de winkel!

De presentatie van Henk en Tim is hier te downloaden.

De Legal Meetup werd afgesloten met een BBQ&Borrel.

Op donderdag 9 november (2017) zullen wij opnieuw een Legal Meetup organiseren. Mocht u daarvoor interesse hebben, houd dan onze website in de gaten of stuur alvast een e-mail naar Tim (bodewes@boutadvocaten.nl) om ook persoonlijk op de hoogte te raken zodra het onderwerp van de (najaarseditie van onze) Legal Meetup bekend is.

Mocht u nog vragen hebben over de Privacyverordening, laat het ons dan weten via ie@boutadvocaten.nl

Contact

  • 050 314 0 840
  • [email]

Nieuws