Nieuws

Legal Meetup ICT|IE – 21 april 2016

26/04/2016

Legal Meetup

Op donderdagmiddag 21 april (2016) vond de eerste, door de ICT|IE-branche georganiseerde, Legal Meetup plaats. Tijdens de Legal Meetup hebben Tim Bodewes en Kelly Felt een update gegeven over de regelgeving voor webwinkels en de Wet Meldplicht Datalek.

Tim heeft – aan de hand van het verleden, het heden en de toekomst – onder meer verteld over Europese Richtlijn Consumentenrechten, het ODR-platform (zie ook zijn blog) en het wetsvoorstel verbod toeslag betaalmiddelen.

Kelly heeft het gezelschap geïnformeerd over de belangrijkste begrippen van de Wet bescherming persoonsgegevens en – uiteraard – de belangrijkste wijzigingen en aspecten van de Wet Meldplicht Datalek (zie ook haar blog). Zij is daarbij ingegaan op vragen zoals “Wat is een datalek?”, “Wanneer moet je een melding doen?” en “Wat zijn de gevolgen als je – ten onrechte – geen melding doet?”.

De presentatie van Kelly en Tim is hier te downloaden.

Om de Legal Meetup op – stijlvolle wijze – af te sluiten, vond na afloop van de presentatie een BBQ&Borrel plaats.

In het najaar zullen wij opnieuw een Legal Meetup organiseren. Mocht je daarvoor interesse hebben, houd dan onze website in de gaten of stuur alvast een e-mail naar Tim (t.j.j.bodewes@boutoveres.nl) om ook persoonlijk op de hoogte te raken zodra de datum en de onderwerpen van de (najaarseditie van onze) Legal Meetup bekend zijn.

Mocht je nog vragen hebben over webwinkels, de Wet Meldplicht Datalek of andere ICT- en IE-vraagstukken, neem dan contact op met de ICT|IE-branche.

 

Contact

  • 050 314 0 840
  • [email]

Nieuws