Nieuws

Opstelling van verzekeraars in letselschadezaken verhardt

21/04/2017 - Zorg

De opstelling van verzekeraars in letselschadezaken verhardt. Tweede Kamerlid Van Nispen (SP) heeft collega Blok (VVD) gevraagd of hij bereid is met verzekeraars, advocaten en andere betrokkenen om tafel te gaan, teneinde een oplossing voor de gesignaleerde verharding te kunnen bieden.

Met de verharde opstelling van verzekeraars wordt bedoeld dat aansprakelijkheid minder snel wordt erkend en dat de hoogte van het uit te keren schadebedrag eerder en feller wordt bestreden. De Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL), die tot doel heeft rechtszaken te voorkomen en de afhandeling van zaken te versnellen, wordt niet gevolgd en is derhalve een lege huls. Volgens Tweede Kamerlid Van Nispen is de GBL daarom toe aan een evaluatie. Het Verbond van Verzekeraars erkent de verharding maar verweert  zich door te stellen dat dit deels veroorzaakt wordt door de opstelling van advocaten.

De gedachte van de verzekeraar achter zijn harde opstelling kan zijn het letselschadeslachtoffer ‘proceduremoe’ te maken zodat deze eerder bereid zal zijn te schikken. Een letselschade advocaat van Bout Advocaten helpt u graag bij het verkrijgen van de vergoeding waar u recht op heeft.

 

Zie ook:

http://economie.eenvandaag.nl/tv-items/73441/kamervragen_over_verharding_verzekeraars

http://economie.eenvandaag.nl/tv-items/73309/_opstelling_verzekeraars_bij_letselschade_verhardt_

 

Contact

  • 050 314 0 840
  • [email]

Nieuws