Nieuws

Lezing BoutOveres Advocaten: Wet Werk en Zekerheid in de sport

02/11/2015

Met ingang van 1 januari 2015 is een aantal artikelen op het gebied van het arbeidsrecht ingrijpend gewijzigd. Ook sportverenigingen die medewerkers in dienst hebben, krijgen hiermee te maken. Zo geldt bijvoorbeeld dat een werkgever de werknemer met een contract voor bepaalde tijd een maand voor afloop daarvan moet meedelen of het contract wordt verlengd (en onder welke arbeidsvoorwaarden) of niet. Dit heet de aanzegplicht. Als een werkgever dit vergeet, kan de werknemer een vergoeding claimen van maximaal een bruto maandsalaris.

Wat vaak in de sportwereld voorkomt, zijn seizoenscontracten. Veel sportverenigingen hebben belang bij werknemers die in een aantal maanden van het jaar werkzaamheden verrichten. Zij sluiten een contract voor bepaalde tijd af, soms jarenlang achter elkaar. Op zich is dit na 1 juli van dit jaar nog steeds toegestaan, maar er geldt wel een voorwaarde dat de tussenpoos tussen twee contracten langer moet zijn dan zes maanden. Als de onderbreking tussen twee arbeidsovereenkomsten korter is, worden beide meegerekend in de ketenregeling. Deze ketenregeling bepaalt dat een werknemer binnen 24 maanden maximaal drie contracten voor bepaalde tijd mag krijgen, anders ontstaat er een contract voor onbepaalde tijd. Ook houdt de ketenregeling in dat als de periode van 24 maanden verstrijkt en de arbeidsovereenkomst loopt nog door, er ook een contract voor onbepaalde tijd ontstaat. Dat betekent voor de sportvereniging dat zij het salaris aan de werknemer moet doorbetalen ook gedurende de maanden dat er eigenlijk vanwege het seizoen geen werk is.

Een derde belangrijke wijziging per 1 juli van dit jaar is, dat een werknemer die langer dan 2 jaar in dienst is, sommige onderbrekingen worden bij het bereken van deze duur meegerekend, recht heeft op een transitievergoeding. Er zijn nog niet veel begrotingen over 2015 die hierop hebben ingespeeld.
Op de huidige contracten voor bepaalde tijd is misschien nog overgangsrecht van toepassing. Als bestuur van een sportvereniging is het verstandig uit te zoeken of de werknemer al recht heeft op een contract voor onbepaalde tijd, of er een aanzegplicht geldt en of er bijvoorbeeld in de begroting en jaarrekening voor 2016 een post voor de transitievergoeding moet worden opgenomen.

Als u vragen heeft over deze veranderingen, kunt u bij BoutOveres Advocaten gratis en vrijblijvend een informatieve bijeenkomst bijwonen. In de avond van woensdag 25 november 2015 wordt er een lezing over de WWZ en de sport gegeven door mw. mr. Jannet Terpstra in ons kantoor in Groningen. U kunt zich hiervoor opgeven door een mail te sturen aan : j.f.h.terpstra@boutoveres.nl . Mocht u die avond verhinderd zijn, dan kunt u vanzelfsprekend ook contact opnemen via dit mailadres of ons telefoonnummer: 050-3140840.

Contact

  • 050 314 0 840
  • [email]

Nieuws