mr. C.F.M. Seip

Mr. C.F.M. (Carla) Seip werkt sinds 1 januari 2000 als advocaat in het familierecht. Sinds 2003 is zij lid van vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS). In 2005 heeft zijn haar opleiding tot gecertificeerd vFAS scheidingsmediator afgerond. Ook heeft zij in 2012 de opleiding tot Collaborative Divorce advocaat voltooid. Dit betekent dat zij extra expertise heeft om door middel van overleg de gevolgen van een scheiding te regelen.

In 2005 trad mr. Seip als advocaat en scheidingsmediator in dienst bij Bout Advocaten. Sinds mei 2014 werkt zij als zelfstandig Familierecht- en erfrechtspecialist in een samenwerkingsverband met Bout Advocaten.

Mr. Seip heeft veel ervaring op het gebied van het familierecht en erfrecht. In haar dagelijks werk adviseert, bemiddelt en procedeert zij. Zij plaats een scheiding en familierechtelijke problematiek in de context van de emoties die daarbij een rol kunnen spelen. Door haar werkwijze probeert mr. Seip escalatie te voorkomen en in overleg tot duurzame oplossingen te komen. Mr. Seip is in het bijzonder gespecialiseerd in psychologisch en financieel complexe echtscheidings- en erfrechtzaken. Zij is deskundig op onder andere het gebied zorgregelingen, gezagskwesties, alimentatie, verdelingen en afwikkeling van huwelijksvoorwaarden.

Mr. Seip is van 2011 tot 2017 vFAS regiocoördinator, regio Groningen geweest.
Ook is zij een aantal jaren gastdocent/assessor (scheidings)mediation bij de Hanzehogeschool in Groningen geweest en vervult zij andere vrijwillige maatschappelijke activiteiten.

Rechtsgebiedenregister NOvA
Mr. Seip heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Erfrecht
  • Personen- en familierecht (Collaborative divorce; Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen; Internationaal privaatrecht; Mediation; Ouderschap en erkenning)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. Daarnaast is mr. Seip vanwege het vFAS lidmaatschap jaarlijks verplicht tot aanvullende opleidingseisen.

Branches