mr. S.C.C. Mein

Mr. S.C.C. (Sophie) Mein richt zich als advocaat op het rechtsgebied bestuursrecht. Binnen het bestuursrecht focust Sophie zich vooral op het omgevingsrecht (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen), het algemeen bestuursrecht (beleid, handhaving, mijnbouwschade en dwangsommen) en het milieurecht (natuurbescherming en aspecten geur en geluid).

Sophie zoekt uw zaak zorgvuldig en gedetailleerd uit en gaat graag gestructureerd te werk. Door snel tot de kern van het geschil in kwestie te komen, kan Sophie juridische vraagstukken gemakkelijk haar eigen maken. Goede en laagdrempelige communicatie met cliƫnten staat hierbij voorop.

Sophie studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen. In januari 2021 heeft zij de master Staats- en Bestuursrecht afgerond. Tijdens en na haar afstuderen heeft Sophie een jaar als juridisch medewerker elders gewerkt en ervaring opgedaan in het bestuursrecht. Op 1 november 2021 is zij in dienst getreden bij Bout Advocaten.

Sophie is lid van de Jonge Balie Groningen-Assen.

Branches