mr. W. Hids

Mr. W. (Wubbina) Hids studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit in Groningen. In 2018 heeft zij de Togamaster met de specialisaties privaatrecht en ondernemingsrecht behaald. Haar scriptie schreef zij over het bewijsbeslag in civiele- en intellectueel eigendomszaken. Tijdens haar studie was mr. Hids werkzaam bij Clinic, een zogenaamde law incubator in Amsterdam. Zij adviseerde particulieren en startups op het gebied van intellectuele eigendomsrecht, informatierecht en privacy.

Met ingang van september 2018 is mr. Hids in dienst getreden bij Bout Advocaten. Zij richt zich met name op de secties civiel algemeen, ondernemingsrecht en ICT/IE-recht.

Nevenactiviteiten

  • Aspirant-lid Specialisatievereniging voor Privacyrecht advocaten (VPR-A)
  • Lid Vereniging voor Privacyrecht (VPR)
  • Lid Vereniging voor Reclamerecht (VvRr)

Tevens is mr. Hids lid van de Jonge Balie Groningen-Assen, de Jongeren Commerciƫle Club Groningen en Basketbal Business Club Donar.

Rechtsgebiedenregister NOvA

Mr. Hids heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Intellectueel eigendomsrecht
  • Privacyrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Branches