Rechtsgebieden

Arbeidsrecht

Arbeidsrecht advocaat nodig in Groningen? Bij Bout Advocaten bent u voor deskundige arbeidsrecht advocaten aan het juiste adres. U kunt op deze pagina meer informatie vinden over arbeidsrecht en wat wij daarin voor u kunnen beteken.

Onderdelen binnen arbeidsrecht

Arbeidsrecht: vrijwel iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Denk aan arbeidsovereenkomsten, ontslagzaken, reorganisatievraagstukken, arbeidsongeschiktheid, reïntegratie, concurrentie- en relatiebeding, sanering en de Wet op de ondernemingsraden. Wij kunnen u op al deze terreinen bijstaan.

Second opinion of ondersteuning bij een arbeidsconflict 

Onze specialisten geven u inzicht in uw (contractuele) arbeidsrechten en plichten. U kunt bijvoorbeeld bij ons terecht voor een second opinion in moeilijke kwesties. Denk aan arbeidsrecht in relatie tot een reorganisatie, de rechtspositie van de statutair directeur, geschillen over een concurrentiebeding of reïntegratie na langdurige arbeidsongeschiktheid.

Wij ondersteunen bovendien werkgevers en/of werknemers bij ontslag of ontbinding van de arbeidsovereenkomst. We kunnen u helpen bij onderhandelingen over de (financiële) beëindigingsvoorwaarden. Een voorbeeld hiervan is de transitievergoeding. Daarnaast kunnen onze specialisten u ook bijstaan bij andersoortige vertrekovereenkomsten.

Contact Arbeidsrecht advocaat uit Groningen

Hoe eerder u om advies vraagt over uw arbeidsrecht, hoe beter onze vakkennis bijdraagt aan de strategie die u kiest voor een optimaal resultaat. Ook in geschillen tussen ondernemer en ondernemingsraad lukt het ons in de regel om een oplossing te bereiken waarin alle partijen zich kunnen vinden. Meestal kunnen we hierdoor een procedure bij de rechtbank voorkomen. Mocht die toch onvermijdelijk zijn, dan kunt u natuurlijk ook rekenen op onze bijstand. Neem gerust contact op.