Rechtsgebieden

Erfrecht

Gespecialiseerde erfrecht advocaat

Contact met een gespecialiseerde erfrecht advocaat? Hiervoor bent u bij Bout Advocaten uit Groningen aan het juiste adres. De afwikkeling van een nalatenschap kan om verschillende redenen ingewikkeld zijn. Aan de ene kant kunnen de inhoud van het testament en de wettelijke regels vragen oproepen. Aan de andere kant kunnen de familieverhoudingen complex zijn. In zo’n geval kan het behulpzaam en verstandig zijn advies in te winnen van een erfrecht advocaat of langduriger bijstand te krijgen van een erfrecht advocaat.

Erfrecht advocaten bij ons advocatenkantoor

Mr. Van Eck en mr. Seip zijn als erfrecht en familierecht advocaat en mediator gewend cliënten bij te staan die te maken hebben met conflicten waarbij emotie een rol speelt. Vanuit hun professionaliteit kunnen zij als erfrecht advocaat met begrip voor de emotionele kant van een zaak ook de focus houden ook de zakelijke en juridische kant zaak. Dit is nodig om tot oplossingen te komen of eventueel de zaak aan de rechter voor te leggen.

Meerwaarde van een erfrecht advocaat

Zowel mr. Van Eck als mr. Seip hebben als erfrecht advocaat jarenlange ervaring. Ze zijn zowel in het familierecht als erfrecht gespecialiseerd. Het voordeel is dat in complexe situaties ook met elkaar kan worden meegedacht en Bout Advocaten ook beschikt over andere gespecialiseerde advocaten. Soms is er ook in het erfrecht een overlap met andere rechtsgebieden.

Advies, bijstand of mediation

Wat mr. Seip of mr. Van Eck voor u kunnen betekenen? Soms is het voldoende om eenmalig advies in te winnen over bijvoorbeeld de uitleg van een testament of om af te kunnen wegen of u de nalatenschap wel of niet (beneficiair) aanvaardt. Ook kan het voorkomen dat het wenselijk is naast overleg met familieleden over de afwikkeling van een nalatenschap zelfstandig geïnformeerd en begeleid te worden door een erfrecht advocaat. De familie hoeft daar dan niet bij betrokken te worden. Het is meer een steun in de rug. Soms kan mediation tussen de familieleden over de afwikkeling van de nalatenschap een goede oplossing zijn omdat via deze aanpak emoties beter gereguleerd kunnen worden en de zakelijke afwikkeling beter kan verlopen.

In het uiterste geval kan het nodig zijn dat de erfrecht advocaat een procedure bij de kantonrechter of rechtbank start. Het kan ook zo zijn dat een ander familielid een procedure start en het daarom noodzakelijk is zelf de bijstand van een erfrecht advocaat in te schakelen. In die situatie kan eventueel geprobeerd worden door middel van overleg via de erfrecht advocaat nog tot een oplossing buiten de rechter om te komen.

Contact opnemen met onze erfrecht advocaten?

In alle genoemde gevallen kunt u telefonisch contact opnemen met mr. Van Eck of mr. Seip om na te gaan wat het beste bij uw situatie past.