Rechtsgebieden

IT-recht

ICT-recht Advocaat

Zoekt u een ICT recht-advocaat? Voor deskundige ICT recht-advocaten bent u bij Bout Advocaten aan het juiste adres. Met de opkomst van ICT zijn meer zaken niet langer tastbaar, is meer informatie (online) beschikbaar, zijn producten en diensten slimmer geworden en gaan de ontwikkelingen razendsnel. ICT recht-advocaten houden zich o.a. bezig met spraakmakende onderwerpen zoals privacy recht, e-commerce en ICT-contracten.

Privacy-recht

Met de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is privacy, en zijn persoonsgegevens, een ‘hot topic’ geworden. Voor die tijd hadden we gewoon al de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). In feite is er niet heel erg veel veranderd. Datalekken, grondslagen voor de verwerking van persoonsgegevens en beginselen voor de verwerking van persoonsgegevens, waren destijds al onderdeel van onze wetgeving. De AVG heeft dit meer centraal geregeld voor de Europese landen.
Privacy omvat meer dan alleen de verwerking van persoonsgegevens. Er kan ook gedacht worden aan het recht om vertrouwelijk te communiceren, per telefoon, e-mail of brief. In feite gaat het erom dat je je onbespied kunt wanen. Soms vindt men privacy niet nodig, omdat ze niets te verbergen hebben. Je kunt het ook omdraaien. Je hebt niets te delen en er is een wettelijke grondslag nodig om op dat recht inbreuk te mogen maken.

E-commerce

Bij e-commerce dient onder andere gedacht te worden aan regelgeving die van toepassing is op overeenkomsten op afstand. Denk aan het sluiten van een overeenkomst van computer tot computer. Hoe komt zo’n overeenkomst tot stand? Welke informatieplichten heeft de aanbieder van een product of dienst? Hoe stelt u uw mijn algemene voorwaarden ‘ter hand’? Dat zijn vragen die een ICT recht-advocaat voor u kan beantwoorden.

ICT-contracten

ICT-contracten zijn er in allerlei soorten en maten. De meest voorkomende onderwerpen omvatten dienstverleningsovereenkomsten gericht op hosting, onderhoud en beheer van software of servers. Dat kunnen overeenkomsten van opdracht zijn voor de ontwikkeling of uitbesteding van software, Software-as-a-service-overeenkomsten (SaaS), Platform-as a Service (PaaS) of Application Platform as a service. Ook kan worden gedacht aan Service Level Agreements (SLA), waarin je op basis van bepaalde indicatoren afspreekt wat het onderhouds- en prestatieniveau zou moeten zijn.

Contact opnemen met onze ICT recht advocaten?

Onze advocaten helpen u graag met het opstellen van contracten en het adviseren over bovenstaande onderwerpen. Benieuwd wat onze ICT recht-advocaten voor kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op via: 050-3140840.