Rechtsgebieden

Mediation – echtscheiding en erfrecht

Mediation, ook wel bemiddeling genoemd, betekent dat u samen met de andere partij een geschil oplost zonder daarbij de rechter in te schakelen. Mediation kan ingezet worden bij alle conflicten. Hierbij kunt u denken aan familiezaken, arbeidsgeschillen, burenruzies, consumentenzaken en conflicten met de overheid.
De mediator neemt zelf geen standpunt in, maar helpt u om samen tot een oplossing te komen. Onze mediationexperts treden naast hun werk als advocaat op als onafhankelijke mediators.

Mediation bij echtscheiding

Onze familierechtadvocaten zijn ook (echt)scheidingsmediator. Zij hebben hiervoor een opleiding gevolgd bij de Vereniging voor Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (www.verenigingfas.nl) en zijn hierdoor niet alleen gespecialiseerd in het familierecht, maar ook in mediation in het familierecht. Hierbij kunt u denken aan (echt)scheidingen, maar ook aan problemen met alimentatieverplichtingen, gezagskwesties of omgangsregelingen.

Het voordeel van mediation

Het voordeel van mediation is dat u de oplossing in eigen hand kunt houden en dat u een redelijke relatie met de andere partij kunt bewaren. Bovendien kunt u komen tot een oplossing op maat over alle aspecten van een probleem die u met de ander wilt regelen. Een juridische beslissing regelt lang niet altijd alle zaken die u vastgelegd wilt hebben. En niet onbelangrijk, een mediationtraject kan goedkoper en sneller uitpakken dan een juridische procedure.