Rechtsgebieden

Mediation

Mediation nodig in omgeving Groningen? Bij Bout Advocaten kunt u terecht bij ervaren mediators. Onze specialisten treden naast hun werk als advocaat op als onafhankelijk mediator. Neem gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Wat is mediation?

Mediation, ook wel bemiddeling genoemd, betekent dat u samen met de andere partij een geschil oplost zonder daarbij de rechter in te schakelen. Mediation kan ingezet worden bij allerlei conflicten. Hierbij kunt u denken aan:

  • Mediation bij familiezaken
  • Mediation bij arbeidsgeschillen
  • Mediation bij burenruzies
  • Mediation bij consumentenzaken
  • Mediation bij conflicten met de overheid.

De mediator neemt zelf geen standpunt in, maar helpt u om samen tot een oplossing te komen. Onze mediators uit Groningen treden naast hun werk als advocaat op als onafhankelijke mediators.

Mediation bij echtscheiding

Onze familierechtadvocaten uit Groningen zijn ook (echt)scheidingsmediator. Zij hebben hiervoor een opleiding gevolgd bij de Vereniging voor Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (www.verenigingfas.nl) en zijn hierdoor niet alleen gespecialiseerd in het familierecht, maar ook in mediation in het familierecht. Hierbij kunt u denken aan (echt)scheidingen, maar ook aan problemen met alimentatieverplichtingen, gezagskwesties of omgangsregelingen.

Het voordeel van mediation

Het voordeel van mediation is dat u de oplossing in eigen hand kunt houden en dat u een redelijke relatie met de andere partij kunt bewaren. Bovendien kunt u komen tot een oplossing op maat over alle aspecten van een probleem die u met de ander wilt regelen. Een juridische beslissing regelt lang niet altijd alle zaken die u vastgelegd wilt hebben. En niet onbelangrijk, een mediation-traject kan goedkoper en sneller uitpakken dan een juridische procedure. Daarnaast hebben onze mediators uit Groningen jarenlange ervaring.

Contact Mediation Groningen

Heeft u behoefte aan mediation in Groningen? Neem gerust contact op met Bout Advocaten uit Groningen. Wij adviseren u graag!