Rechtsgebieden

Familierecht – Echtscheiding / Alimentatie / Mediation

Familierecht: bijstand bij echtscheiding, alimentatie en mediation

Bout Advocaten beschikt over twee advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht in de ruimste zin van het woord. Beide zijn ze aangesloten bij de specialistenvereniging VFAS en beschikken over ruime praktijkervaring. Zij kunnen u dan ook bijstaan bij al uw vragen gerelateerd aan het personen- en familierecht, waaronder moet worden begrepen echtscheidingen en (kinder- en/of partner)alimentatie kwesties.

Problemen in de privésfeer gaan gepaard met veel emoties. Deze kunnen wij helaas niet voor u wegnemen. Wel blijkt dat juridisch juiste informatie en zorgvuldige ondersteuning ertoe leidt dat u de situatie zelf beter in de hand krijgt. Onze advocaten zijn ervoor opgeleid om u niet alleen juridische bijstand te geven maar u ook te begeleiden bij de emotionele afwikkeling, ongeacht het juridische probleem.

Ook voor mediation tijdens een echtscheiding bent u bij Bout Advocaten aan het juiste adres.Wij hebben deskundige en ervaren mediators in dienst die u kunnen bijstaan. Lees op deze pagina meer over onze mogelijkheden en de professionele werkwijze tijdens mediation bij een echtscheiding.

Waarom mediation tijdens een echtscheiding?

Waarom kan mediation tijdens een echtscheiding een goede uitkomst bieden? Soms is er onenigheid over de afspraken die tijdens een echtscheiding moeten worden gemaakt maar is de verwachting dat dit met deskundige begeleiding alsnog in goed overleg kan worden opgelost. In die situatie is het niet perse nodig allebei een eigen advocaat in te schakelen. Mediation kan dan een zeer goed en passend alternatief zijn.

Ervaren mediators bij Bout Advocaten

Iedereen mag zich mediator noemen maar niet iedereen heeft daarvoor de expertise. Het is belangrijk dat de mediator niet alleen een mediation-opleiding heeft gevolgd maar ook kennis heeft van juridische en fiscale aspecten die een rol spelen bij het conflict.

Zowel mr. Van Eck als mr. Seip hebben die kennis en ervaring. Beiden zijn geruime tijd in het familie en erfrecht werkzaam. Ook zijn zij allebei aangesloten bij de vereniging Familie- en erfrechtAdvocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Zij hebben een goede opleiding gevolgd waarin zowel de juridische en fiscale, alsook de psychologische aspecten van een echtscheiding zijn behandeld.

Zij zijn verplicht zich jaarlijks bij te scholen op het gebied van het familie en erfrecht. Als advocaat en mediator vallen mr. Seip en mr. Van Eck bovendien onder tuchtrecht. Dit geeft blijk van de verantwoordelijkheid die zij dragen in de wijze waarop zij hun werk uitoefenen.

Werkwijze mediation bij echtscheiding

Mediation bij een echtscheiding bestaat meestal uit enkele gezamenlijke gesprekken. Tijdens het eerste gesprek wordt een plan van aanpak met concrete taken opgesteld. Ook heeft de mediator een aantal taken zoals het verschaffen van informatie over wettelijke regelingen en in geval van echtscheiding het maken van alimentatieberekeningen.

De mediator legt de gemaakte afspraken vast in een overeenkomst of echtscheidingsconvenant. Als er sprake is van een echtscheiding waar minderjarige kinderen bij betrokken zijn, dan begeleidt de mediator het opstellen van het ouderschapsplan. De mediator dient als partijen daar belang bij hebben of in het geval van echtscheiding ook een verzoekschrift bij de rechtbank in. Omdat mr. Van Eck en mr. Seip allebei ook advocaat zijn kunnen zij dit zonder tussenkomst van een extra partij verzorgen.

Contact met echtscheidingsmediator?

Zou u graag in gesprek willen met een mediator van Bout Advocaten? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijk wat betreft mediation tijdens een echtscheiding. Uiteraard mag u altijd langs komen op ons kantoor in Groningen aan de Ossenmarkt.