Nieuws

Gasbesluit Kamp gaat niet in op zienswijzen landbouwsector

17/12/2014

In samenwerking met de noordelijke landbouworganisaties, het Rechtskundig bureau voor de landbouwer, LTO Noord en Gronings Particulier Grondbezit heeft BoutOveres namens de landbouwsector op 24 april de zienswijze ingediend. De zienswijze gaat uitgebreid in op de negatieve aspecten waaronder de bevingen en bodemdaling van de gaswinning voor de landbouw.

Dinsdag 16 december jongstleden heeft de Minister van EZ het besluit op een persconferentie kenbaar gemaakt. Naast een geringe vermindering van de gaswinning besteedt de minister in zijn korte toelichting geen aandacht aan de landbouwbelangen. Nu de landbouwsector een van de grootste economische pijlers van de provincie Groningen is en het Groninger gasveld vooral uit landbouwgronden bestaat is dit ten onrechte.

Het besluit wordt in januari ter inzage gelegd. Bij het besluit moet dan een reactie op de ingediende zienswijze worden gegeven. De Minister moet dan gemotiveerd op de zienswijze van de landbouwsector ingaan.

Na de ter inzagenlegging begint de beroepstermijn van 6 weken om beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Contact

  • 050 314 0 840
  • [email]

Nieuws