Bouw

Iedereen die bouwplannen heeft, komt obstakels tegen. Van de aankoop van grond tot de financiering van het project, van het regelen van vergunningen tot het contracteren van een aannemer. Wij staan opdrachtgevers, aannemers, architecten, directies en ontwikkelaars bij met advies en procedures (voor civiele- en bestuursrechters, maar bijvoorbeeld ook in arbitrages voor de Raad van Arbitrage).

Het bouwrecht wordt beheerst door zijn eigen regels. Omdat geen situatie gelijk is, valt de letter van de wet lastiger te interpreteren. En waar vroeger vertrouwen de belangrijkste basis was, denken opdrachtgevers nu meer en meer vanuit juridisch perspectief. Reden te meer om vooraf risico’s te inventariseren en erop te anticiperen. Onze advocaten zijn vandaag de dag veel meer uw juridische ‘bouwcoach’.

De specialisten van Bout Advocaten staan naast u op het gebied van bijvoorbeeld civiel bouwrecht, aanbestedingsrecht nadeelcompensatie, planschade, omgevingsrecht en de WABO (in verband met vergunningsaanvragen). Ook geven wij regelmatig workshops om de kennis van onze opdrachtgevers te verbreden. Zo helpen we ze sneller hun doel te bereiken en nemen we aannemers werk uit handen, zodat zij zich voor 100% kunnen richten op hun core business: bouwen.

Kies een andere branche