Rechtsgebieden

Insolventierecht

Bout Advocaten staat ondernemers, bestuurders, instellingen en particulieren bij die op wat voor manier dan ook te maken hebben met financiële problemen. Advocaten van ons kantoor worden regelmatig door de rechtbank benoemd tot curator in faillissementen en surseances. Daarnaast heeft Bout Advocaten als een van de weinige advocatenkantoren een grote afdeling schuldsanering. Twee van onze medewerkers treden in dit kader vaak als bewindvoerder op.

Er is dan ook de nodige kennis op dit gebied aanwezig.

Oplossingen

Als u zelf of uw onderneming in zwaar weer terecht komt, kan de sectie insolventie van Bout Advocaten samen met u proberen oplossingen te vinden voor de problemen. In veel gevallen kunnen we een faillissement voorkomen. Ook kunnen wij u adviseren wat u in een dergelijke situatie wel of niet mag doen, bijvoorbeeld het aangaan van nieuwe financiële verplichten of het overdragen van bedrijfsactiva.

Voor bestuurders van een failliete rechtspersoon of ondernemers die te maken hebben met failliete debiteuren is het verstandig vroegtijdig advies in te winnen over hun situatie. Zo kunnen we u helpen de financiële gevolgen voor u als persoon of bedrijf zo goed mogelijk te beheersen.

Deskundigheid

U bent bij Bout Advocaten verzekerd van de specifieke deskundigheid die nodig is bij insolventiezaken. De advocaten die tot curator benoemd kunnen worden, hebben allemaal de specialisatieopleiding insolventie van Grotius gevolgd en zijn lid van de Vereniging van Insolventieadvocaten INSOLAD.