Rechtsgebieden

Insolventierecht

Insolventierecht advocaat nodig? Bout Advocaten staat ondernemers, bestuurders, instellingen en particulieren bij die op wat voor manier dan ook te maken hebben met financiële problemen

Insolventie, herstructurering en schuldsanering

Advocaten van ons kantoor worden regelmatig door de rechtbank benoemd tot curator in faillissementen en surseances. Daarnaast heeft Bout Advocaten als een van de weinige advocatenkantoren een grote afdeling schuldsanering. Drie van onze medewerkers treden in dit kader vaak als bewindvoerder op. Tenslotte kunnen wij u adviseren als u vragen heeft over herstructurering van uw bedrijf op basis van de (per 1 januari 2021 in werking getreden) Wet Homologatie Onderhands Akkoord.

Oplossingen insolventierecht

Als u zelf of uw onderneming in zwaar weer terecht komt, kan de sectie insolventierecht/herstructurering van Bout Advocaten samen met u proberen oplossingen te vinden voor de problemen. In veel gevallen kunnen we een faillissement voorkomen, bijvoorbeeld door een herstructureringstraject in te gaan. Ook kunnen wij u adviseren wat u in een dergelijke situatie wel of niet mag doen, bijvoorbeeld bij het aangaan van nieuwe financiële verplichten of het overdragen van bedrijfsactiva.

Voor bestuurders van een failliete rechtspersoon of ondernemers die te maken hebben met failliete debiteuren is het verstandig vroegtijdig advies in te winnen over hun situatie. Zo kunnen we u helpen de financiële gevolgen voor u als persoon of bedrijf zo goed mogelijk te beheersen.

Deskundige insolventierecht advocaten

U bent bij Bout Advocaten verzekerd van de specifieke deskundigheid die nodig is voor het oplossen van problemen bij  (dreigende) insolventie. De advocaten die tot curator benoemd kunnen worden, hebben allen de specialisatieopleiding insolventie van Grotius gevolgd en zijn lid van de Vereniging van Insolventieadvocaten INSOLAD.

Contact met Bout Advocaten

Wilt u meer informatie over insolventierecht, neem contact met ons op of vul een contactformulier in via onze site. Ons team zal klaarstaan om al uw vragen te beantwoorden.