mr. P. Stehouwer

Mr. P. (Piet) Stehouwer is geboren op het Hogeland, waar zijn ouders een agrarisch bedrijf hadden. Na zijn studie Nederlands recht is hij altijd in de agrarische sector werkzaam geweest, eerst bij een landbouwcoöperatie en een standsorganisatie en sinds 1997 als advocaat. Hij heeft tot oktober 2014 kantoor gehouden in Friesland, waar hij nog steeds woont.

Sinds 1 november 2014 is Piet als specialist in agrarisch recht verbonden aan Bout Advocaten. Aandachtsgebieden zijn onder andere het pachtrecht, landinrichting, meststoffenwetgeving, het GLB en maatschapskwesties. Hij treedt ook regelmatig op als arbiter, is lid van de Vereniging voor Agrarisch recht (www.verenigingagrarischrecht.nl) en de Vereniging van Agrarisch Recht advocaten (www.vvara.nl)

Nevenactiviteiten

  • lid van de Raad van Toezicht van CBO Noardwest Frysl√Ęn

Rechtsgebiedenregister NOvA
Mr. Stehouwer heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Agrarisch recht
  • Burgerlijk procesrecht (Arbitrage)

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Branches

Rechtsgebieden